Nema briketa na lageru. Kada se ponovo bude proizvodio blagovremeno ćemo Vas obavestiti. Hvala na razumevanju.

Kompanija Saga drvo proizvodi visoko kvalitetan briket od čistog hrastovog drveta bez bilo kakvih aditiva i lepkova. Pored svih prednosti koje briket kao energent ima veoma važno je napomenuti da je on CO2 neutralan. To praktično znači da se njegovim sagorevanjem oslobađa ista ona količina CO2 koju je drvo apsorbovalo pri vršenju procesa fotosinteze. Takođe, ako razmišljate o budućnosti potomstva, probudićete svakako i sopstvenu ekološku svest, jer ćete korišćenjem ovakvog ogreva sačuvati šume.
Naš briket ima optimalnu vlažnost koja iznosi 9±2% tako da se pri njegovom sagorevanju oslobađa značajna količina energije. On se može koristiti u svim vrstama peći, šporeta, štednjaka, kamina i kotlova koji kao energent koriste čvrsta goriva.
Veoma često se javlja dilema da li za grejanje izabrati ogrevno drvo ili briket od drveta. Naš savet je da zaboravite na kupovinu ogrevnog drveta koje u sirovom stanju ima vlažnost oko 50%, što je čak 5 puta više vlage nego kod briketa koji proizvodimo. Vlaga u sirovom ogrevnom drvetu negativno utiče na količinu energije koja se dobija sagorevanjem, imajući u vidu da se za odstranjivanje ove vode troši značajna količina energije. U prilog tome govori podatak da je energetska vrednost briketa čak 2,3 puta veća nego kod sirovog ogrevnog drveta.
Još jedan razlog više da se umesto ogrevnog drveta odlučite za naš drveni briket je taj što je on odmah spreman za upotrebu. Za razliku od ogrevnog drveta koje zahteva skraćivanje na potrebnu dužinu, cepanje, slaganje i prosušivanje što dodatno uvećava troškove, naš briket je pakovan u džakove od polietilenske folije težine 25kg što omogućava laku i jednostavnu manipulaciju kao i očuvanje važnih svojstava u toku skladištenja.

briket-loz-ulje-ogrevno-drvo

Jedna tona briketa menja oko 500 litara lož ulja ili oko 3 prostorna metra ogrevnog drveta vlažnosti 35%, tako da ćete pored ušteda u novcu iskusiti i niz drugih pogodnosti korišćenja ovog ekološkog goriva. Briketi su izuzetno kvalitetni i kompaktni što Vam olakšava održavanje prostorije u kojoj se nalaze, za razliku od uglja i ogrevnog drveta. Toplotna (kalorična) vrednost briketa iznosi oko 18.000 kJ/kg.

Saga drvo Ltd.

MENI